Foto: A. Čaušević

Prvo pretkolo Lige prvaka

Jakirović i Tomas odabrali sastave, bivši igrač Zrinjskog kapiten Sheriffa u Mostaru

Eldar Ganibegović

Prvi od bh. klubova koji će zaigrati u Evropi ove sezone je prvak Zrinjski.

Plemići večeras u Mostaru dočekuju prvaka Moldavije, ekipu Sheriffa iz Tiraspola, u prvom meču prvog pretkola Lige prvaka.

Trener Sergej Jakirović odlučio se za sljedećih 11 igrača:

Čondrić, Ćorluka, Magdić, Barišić, Bekić, Savić, Sučić, Tičinović, Jukić, Ćuže, Bilbija.

S druge strane, Stjepan Tomas, trener gostiju, odlučio se za ovih 11: Abalora, Radeljić, Kiki, Kpozo, Guedes, Lushkja, Kyabou, Badolo, Yansane, Ouattara, Rasheed.

Zanimljivo, kapiten Sheriffa večeras će biti Stjepan Radeljić, defanzivac koji je igrao u omladinskim pogonima HŠK Zrinjski. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica je na rasporedu od 20 sati, a sudit će je Talijani. Fabio Maresca je glavni arbitar, pomagat će mu Fabiano Preti i Davide Imperiale, dok je SImone Sozza četvrti sudac.

Revanš u Moldaviji igra se za šest dana. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.