Baš kao i prošlog ljeta

Kessie i Christensen nisu ni došli u klub kako treba, a Barcelona već ima ogroman problem

Endin Čaušević

Barcelona je krenula dosta ofanzivno kada je u pitanju ljetni prelazni rok i već je predstavila dva pojačanja.

Katalonski klub uspio je dogovoriti dva sjajna pojačanja, te ozvaničiti dolaske Francka Kessieja i Andreasa Christensena na Camp Nou.

Kessie i Christensen su zvanično predstavljeni kao novi igrači Barcelone, a u ovaj klub stigli su kao slobodni igrači, odnosno bez obeštećenja.

Joan Laporta najavio je nove dolaske, a navijači Barcelone željno iščekuju potpis Roberta Lewandowskog. Međutim, u klubu i dalje nije baš bajna situacija.

Poznato je da Barcelona ima ogromne finansijske probleme zbog čega su prošlog ljeta jedva registrovali nove igrače. Katalonci se s istim problemima susreću i ovaj put.

Španski mediji pišu da Blaugrana ne može registrovati Kessieja i Christensena dok ne prodaju nekoliko igrača ili ponovo smanje plate pojedinim fudbalerima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Smanjenje plata omogućilo je Barci prošle godine da registruje nove igrače, ali teško je očekivati da će ih to spasiti i ovaj put. Zbog toga se očekuje da će Barca prodati nekoliko igrača, te i jednog "kapitalca" kako bi napravila prostor za nova pojačanja.

Dok to ne urade Barcelona neće moći registrovati nova pojačanja kao što je to već slučaj s dvojcem koji je ove sedmice stigao na Camp Nou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.