Foto - EPA

Ousmane Dembele potpisuje u narednim danima

Višemjesečna saga konačno se završava

M. Šljivak

Ousmane Dembele (24) prihvatio je ogromno smanjenje plate i uskoro bi trebao potpisati novi ugovor s Barcelonom.

Francuski fudbaler ostao je bez ugovora u katalonskom timu na kraju juna. Mjesecima su trajali pregovori o novom, ali do dogovora nije došlo jer je agent postavljao nerealne uslove.

Ipak, kako je Barcelona jasno saopštila kako neće pristati na ogromne zahtjeve za novi ugovor, Dembele i agent su odlučili spustiti gard i prihvatili su ponuđene uslove za novi ugovor.

Krilni napadač će tako potpisati novi dvogodišnji ugovor s 40 posto manjom platom od one koju je imao te bi po novom ugovoru trebao zarađivati oko sedam miliona eura po sezoni.

Dembeleov tim i Barcelona finalizuju posljednje detalje oko nastavka saradnje i uskoro će 24-godišnji Francuz biti predstavljen kao novi-stari igrač ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ousmane Dembele je pet godina nastupao za katalonskog velikana. Stigao je u transferu vrijednom 145 miliona eura iz Borussije Dortmund, ali zbog čestih povreda nije pokazao sve što zna.

Ukupno je za Barcelonu odigrao 150 utakmica i postigao je 32 pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.