FOTO - EPA

Monza želi Šutala

Igrač rođen u Čapljini puni kasu Dinama: U najavi novi nevjerovatan posao hrvatskog prvaka

Adnan Beganović

Josip Šutalo bi mogao napustiti Dinamo, a slijedeća stanica u njegovoj karijeri bi mogla biti Monza.

Hrvatski reprezentativac i fudbaler Dinama, Josip Šutalo, karijeru bi mogao nastaviti u Seriji A. Naime, mladog 22-godišnjeg fudbalera rođenog u Čapljini u svojim redovima želi vidjeti novi član Serije A, Monza.

Prema pisanju hrvatskih medija, Monza čiji je vlasnik Silvio Berlusconi, a direktor Adriano Galliani, ozbiljno se "zagrijala" za Šutala i u narednim danima na adresu Dinama bi trebala poslati i službenu ponudu.

Navodno je klub koji vode arhitekti najjačeg Milana u historiji za mladog 22-godišnjeg odbrambenog fudbalera spremna izdvojiti čak 18 miliona eura. I to odmah 13, a dodatnih 5 ukoliko Monza ostane u društvu najboljih talijanskih klubova.

Monza, koja će po prvi put u historiji igrati u Seriji A želi napraviti respektabilnu ekipu, a navodno Šutala vide kao ključnog igrača odbrane, no da li će ga uspjeti dovesti u ovom trenutku je teško reći jer ovog fudbalera rođenog u Čapljini žele mnogobrojni evropski klubovi i to mnogo respektabilniji od Monze.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, talijanski klub ima velike ambicije, finansijski sjajno stoji i ne bi bilo čudo da svoju ponudu za Šutala podigne za nekoliko miliona eura. Dinamo bi navodno bio zadovoljan sa 15 ali odmah i određene bonuse pa bi transfer mogao "narasti" na više od 20 miliona eura.

Na kraju dodajmo da je Monza već dovela šest fudbalera i to Stefana Sensija, Andreu Ranocchiju, Alessia Cragna, Mattea Pessinu, Andreu Carbonija i Samuelea Birindellija, a u potrazi je za klasnim napadačem. Nekoliko je imena na vrhu liste želja ovog kluba, a među njima je navodno i naš Edin Džeko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.