Bizarna Berlusconijeva pravila za pojačanja Monze, Džeko ne ispunjava samo jedno

Morat će malo popustiti

Bizarna Berlusconijeva pravila za pojačanja Monze, Džeko ne ispunjava samo jedno

E. Čaušević

Monza se nakon 40 godina uspjela vratiti u Seriju A, a čelnici ovog kluba imaju jasan cilj da tu ostanu što je duže moguće.

Monzu je prije tri godine kupio legendarni SIlvio Berlusconi nakon što je prodao Milan. Berlusconi je s Milanom osvojio skoro sve što je mogao, a nakon što je napustio San Siro bez fudbala jednostavno nije mogao.

Ovaj 85-godišnjak je odlučio da kupi Monzu i u klub je doveo Adriana Gallianija s kojim je godinama sarađivao u Milanu. Galliani je na poziciji potpredsjednika kluba, te je zadužen i za pojačanja Monze.

Monza je ovog ljeta itekako optimistična oko pojačanja i u klubu su odlučni da dovedu što bolje igrače kako iduće sezone ne bi bili u borbi za opstanak jer je cilj da se u Seriji A zadrže što duže.

U centru pažnje ovih dana našla su se navodna pravila koje Berlusconi ima kada su u pitanju transferi i nova pojačanja.

Italijanski mediji bruje o tim pravilima koje je Berlusconi uveo kada je tek preuzeo Monzu, te je jasno objasnio šta igrač sve mora ispuniti ukoliko želi da bude član ovog kluba.

Prvo pravilo je da je Italijan, a zatim da nema tetovaža, naušnica i brate, te njegova frizura mora biti u najboljem redu. Za taj slučaj u klubu imaju čak i frizera koji sprema igrače pred zvanično predstavljanje u klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, jasno je da Berlusconi sada mora malo ublažiti ta pravila i svjestan je da ne mogu samo Italijani igrati. Što se tiče ostalih pravila bitno mu je da fudbaler izgleda uredno i ne voli one koji su previše tetovirani i imaju duge brade.

Italijanski mediji jučer su objavili da se na meti Monze nalazi i Edin Džeko koji bi mogao napustiti Inter ovog ljeta. Dijamant ispunjava skoro sva pravila s Berlusconijeve liste osim toga što nije Italijan, ali jasno je da to neće biti prepreka ukoliko ga Monza pokuša dovesti.

Top Komentari

bk123
koja glupost od texta ... provjerite nije teško,pa i prošloj sezoni je bilo 6,7 stranaca u Monzi...ne pišite gluposti
2 0
YouTalkinToMe
Mora li biti depiliran?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi