Monza pregovara s sedmoricom napadača i sprema pravu "bombu", među njima je i Edin Džeko

Spremaju veliko pojačanje

Monza pregovara s sedmoricom napadača i sprema pravu "bombu", među njima je i Edin Džeko

E. Čaušević

Čelnici novog italijanskog prvogliša Monze ovog ljeta žele napraviti nekoliko spektakularnih pojačanja.

Monza se nakon 40 godina uspjela vratiti u Seriju A, a cilj je da se ovaj klub što duže zadrži u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Već su uspjeli dovesti nekoliko odličnih pojačanja, a sada je prioritet kluba da dovedu napadača i s Monzom se povezuje zaista nekoliko itekako poznatih fudbalera.

Prošle sedmice pojavile su se špekulacije da Monza želi čak dovesti Edina Džeku koji u Interu prema svemu sudeći neće biti prva opcija u napadu nakon što se Romelu Lukaku vratio iz Chelseaja.

S Džekom su navodno kontakti već uspostavljeni, ali Dijamant nije jedini s kojim Adriano Galliani pregovara. Na listi želje nalaze se još petorica napadača i kako stvari stoje jedan od njih će na kraju sigurno pojačati Monzu.

Navodno, pored Džeke čelnici Monze u kontaktu su s agentima Maura Icardija, Luisa Suareza, Edinsona Cavanija, Andree Belottija, Borje Mayorala i Andree Pinamontija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je da Monza želi dovesti veliko ime u ovaj klub i tako privući ogromnu pažnje, a plus im je što je većina ovih napadača trenutno slobodna i mogu doći bez obeštećenja. Galliani je već većini njih ponudio ugovore i sada strpljivo čekaju odgovor.

Kako je objavio Gianluca Di Marzio uskoro bi Monza trebala ozvaničiti dolazak jednog napadača, a navijači ovog kluba nestrpljivo čekaju ko će to biti od ove sedmorice s kojima je klub već neko vrijeme u kontaktu.

Top Komentari

Hordas_00
Na kraju će doć Bilbija hahahah
8 0
Krivaja Zavidovići
Ne znam koliko je realno za pojedine igrače koji imaju ugovore po 5 i više miliona eura neto mada Berluskoni ima novca. U tom slučaju bi napravio ogroman disbalans u ekipi...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi