Miralem odličan na pripremama

Preokret u Barceloni: Xavi oduševljen Pjanićem, stigla i jako bitna odluka

Haris Zilić

Iz Barcelone stižu napokon pozitivne vijest za Miralema Pjanića.

Ugledni Mundo Deportivo objavio je tekst u kojem stoji da su u Barceloni oduševljeni onim što Pjanić prikazuje na treninzima.

Pomenuti mediji također prenosi informaciju da je Pjanić na spisku igrača Barcelone za američku turneju i vrlo vjerovatno bi mogao ostati u redovima katalonskog tima.

Xavi je i stručni štab su više nego zadovoljni, a u prijateljskoj utakmici protiv Olote, Pjanić je dobio priliku da zaigra poluvrijeme i odradio je više nego konkretno.

Držao je loptu veoma sigurno, proigravao je, a imao je i slobodu u igri što recimo nije bio slučaj kod Koemana koji ga je i na treninzima stavljao u podređen položaj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekulacije o novoj Pjanićevoj posudbi uskoro bi mogle pasti u vodu, a naredne pripremne utkamice dat će nam i konačan odgovor o Pjanićevoj sudbini, ali po svemu sdueći Xavi je promijeno ploču nakon mjesec dana treninga i priprema i Pjanić bi mogao biti u ozibljnim planovima tima sa Nou Campa u novoj sezoni.

Pjanić je jučer u prijateljskoj utakmici zadćuo broj 6, što je svakako još jedna novina u njegovoj karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.