Pao dogovor: De Jong ide u Manchester United, Barcelona će zaraditi ogroman novac

Još Nizozemac treba dati pristanak

Pao dogovor: De Jong ide u Manchester United, Barcelona će zaraditi ogroman novac

Endin Čaušević

Frenkie De Jong će ovog ljeta prema svemu sudeći napustiti Barcelonu.

Već nekoliko sedmica se uveliko špekuliše o tome da Barcelona želi prodati nizozemskog veznjaka kako bi zaradili dovoljno novca da dovedu Roberta Lewandowskog.

Iako je De Jong počeo pripreme s Barcelonom i jasno poručio da želi ostati u klubu čini se da će na kraju ipak put Manchestera gdje će potpisati ugovor s Crvenim đavolima.

Fabrizio Romano objavio je danas da su Barcelona i Manchester United postigli dogovor oko De Jongovog transfera, te da će katalonski klub zaraditi čak 85 miliona eura.

Manchester United će platiti Barceloni odmah 75 miliona eura za De Jonga, dok će dodatnih deset miliona eura biti isplaćeno kroz razne bonuse.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, problem je činjenica da još uvijek De Jong nije dogovorio uslove ugovora s Manchester Unitedom i to koči cijeli posao. Nizozemac pokušava da ostane u katalonskom klubu, ali jasno mu je da je to skoro nemoguća misija.

Očekuje se da će De Jong na kraju dati zeleno svjetlo da se njegov transfer završi jer je svjestan da ga je klub već otpisao, te da je najbolje za sve da spakuje kofere i ode u Manchester United.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Eh sta su ti ovi novinari... poserem vam se na poso, pa zar niste prije neki dan rekli da De Jong ne ide u United i ostaje u Barsi?
2 0
Eno30
Nadam se da je istina citam da je vec sve dogovoreno i sa Martinezom sad samo jos dobrog napadaca dovesti i to ce biti to za ovaj prelazni rok. Pa onda neka pocne liga bice zanimljivo gkedati svi se pojacali dobro
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi