Plata Ousmanea Dembelea u Barceloni mnoge je iznenadila

Dobio je veći ugovor

Plata Ousmanea Dembelea u Barceloni mnoge je iznenadila

M. Šljivak

Ousmane Dembele (24) potpisao je danas novi dvogodišnji ugovor s Barcelonom.

Nakon višemjesečne sage o njegovoj budućnosti, Dembele je danas konačno stavio potpis na nastavak saradnje s katalonskim velikanom u čijem dresu ćemo ga gledati do 2024. godine.

Dembele i predsjednik kluba Joan Laporta su iskazali veliko zadovoljstvo zbog novog ugovora i nisu krili sreću što je do došlo do nastavka saradnje.

"Borio sam se s povredama, ali sad se osjećam kao dio tima i nastavit ću da branim ovaj grb. Presretan sam zbog novog ugovora. Barcelona je moj klub iz snova. Dat ću sve od sebe za ovaj tim", rekao je Dembele.

"Dembelea obožavam kao igrača i osobu. Ovo je važan dan za klub. On je sjajan igrač i rijetko se ko može usporediti s njim. Hvala svima koji su omogućili ovaj dogovor, uključujući njegovom agentu Sissoku", istakao je Laporta.

Oglasi

Iako su se prethodnih dana pojavljivale informacije kako se Dembele odrekao poprilične cifre za novi ugovor, to nije tačno.

Francuz će u Barceloni imati veću platu nego što ju je imao ranije i to za čak pet miliona eura.

On je prethodnih godina imao platu od 12 miliona eura bruto, odnosno šest miliona eura neto uz dodatne bonuse. Po novom ugovoru Dembele će imati platu od oko 11 miliona eura neto.

To je svakako značajna povišica u odnosu na prethodne godine, no iznos je mnogo manji od nestvarnih uslova koje je njegov agent Moussa Sissoko tražio u prethodnih nekoliko mjeseci jer su cifre bile sulude.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ousmane Dembele je pet godina nastupao za katalonskog velikana. Stigao je u transferu vrijednom 145 miliona eura iz Borussije Dortmund, ali zbog čestih povreda nije pokazao sve što zna.

Ukupno je za Barcelonu odigrao 150 utakmica i postigao je 32 pogotka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
A prije sat vremena pišete kako je Sisokko podudlo, nije ništa dobio nikakvih bonusa i slično. A Dembele manju platu! Pa vi pojma nemate šta pišete
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi