Foto - EPA

Do 2025. godine

Christian Eriksen potpisao za Manchester United! · Zvanično

Midhat Šljivak

Christian Eriksen (30) novi je igrač Manchester Uniteda.

Crveni đavoli potvrdili su danas kako je 30-godišnji danski fudbaler novi fudbaler ovog kluba s kojim je potpisao ugovor do 2025. godine.

"Manchester United je poseban klub i jedva čekam da zaigram. Imao sam čast mnogo puta igrati na Old Traffordu, ali radi to u crvenom dresu bit će nevjerovatan osjećaj", rekao je Eriksen i o saradnji s Erikom ten Hagom je rekao:

"Pratio sam njegov rad u Ajaxu. Znam koliko pazi na sve detalje. Sjajan je trener, razgovarao sam s njim i objasnio mi je šta želi da vidi na terenu. Uzbuđen sam. Imam dosta velike ambicije i znam da dosta toga mogu postići", rekao je Eriksen.

Podsjetimo, Eriksen je prije godinu dana doživio težak srčani udar na meču prvenstva Evrope između Danske i Finske.

Iako se smatralo da je njegova karijera je završena, Eriksen je operativnim zahvatom ugradio defibrilator koji mu je omogućio povratak na teren.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Početkom ove godine potpisao je za Brentford. Odigrao je nekoliko odličnih utakmica i odmah su uslijedile brojne ponude većih timova.

Eriksen je u bogatoj karijeri prije Brentforda igrao još za Inter, Tottenham i Ajax.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.