Foto: RUIZ/BILD

Pozdravio se sa saigračima i trenerima

Fotografija s treninga Bayerna je riješila sve dileme, Lewandowski ide put Barcelone

Endin Čaušević

Poljski napadač Robert Lewandowski u ponedjeljak će biti predstavljen kao novo pojačanje Barcelone.

Lewandowski je nakon osam godina odlučio da napusti Bayern jer vjeruje da je došlo vrijeme za neki novi izazov. Ovaj 32-godišnjak imao je samo jedan cilj, a to je odlazak u Barcelonu.

Nakon nekoliko sedmica sage sinoć je konačno objavljeno da je Bayern pristao prodati Lewandowskog i da će on svoju karijeru nastaviti u dresu katalonskog kluba.

Lewandowski je jutros došao na trening Bayerna kako bi se oprostio od saigrača i trenera, a fotoreporter uglednog Bilda uspio je da uhvati trenutak dok se Lewandowski pozdravljao s trenerom Julianom Nagelsmannom.

Kako piše Bild ovaj iskusni napadač pozdravio se sa svim igračima i stručnim štabom, te neće biti danas na Allianz Areni kada Bayern bude predstavljao igrački kadar za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Očekuje se da će Lewandowski već danas ili sutra put Barcelone, a u ponedjeljak bi trebao proći ljekarske preglede i biti zvanično predstavljen u ovom klubu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.