Ko je gospođa koja se igra sa Salihamidžićem?

Sve drži u svojim rukama

Ko je gospođa koja se igra sa Salihamidžićem?

Admin Čaušević

Hasan Salihamidžić je posljednjih sedmica imao pune ruke posla.

Završio je sportski direktor Bayerna nekoliko odličnih transfera. Nijemci su ga pohvalili kao nekog ko je majstor svog posla zbog pregovaračkih sposobnosti.

Najbolji primjer je transfer Sadia Manea. Liverpool je tražio 60 miliona za Senegalca, a na kraju je dobio skoro pa duplo manje, tačnije 32 miliona fiksnog iznosa.

Nada se Braco da će uskoro završiti najveći transfer u historiji Bayerna, ali daleko od toga da je taj posao blizu realizacije.

Za sve je kriva gosođa Rafaela Pimenta koja je Raiolana škola i itekako je sposobna pregovarati kako sa igračima tako i sa klubovima.

Pimenta tako sve konce drži u svojim rukama i trenutno sjedi na dvije stolice pošto istovremeno pregovara sa Bayernom i sa Juventosom oko Matthijsa De Ligta.

Oglasi

Salihamidžić je početkom sedmice boravio u Torinu, ali se u Minhen vratio praznih ruku. Poručio je da je optimističan, međutim stvari su se u međuvremenu promijenile.

Naime, Juventus je De Ligtu ponudio produženje ugovora sa još jednu sezonu, tačnije do 2025. godine i Nizozemac ozbiljno razmišlja da to i uradi.

Svakako će od velike važnosti biti mišljenje i Pimentino mišljenje pošto igrač kojeg zastupa na stolu ima Bayernovu ponudu od 12 miliona po sezoni.

Pimenta je ovog ljeta u Juventus već dovela Paula Pogbu, ima odličan odnos s torinskim klubom i sigurno će nastojati da ga ne pokvati baš kao što je to bio slučaj s njenim mentorom pokojnim Minom Raiolom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayernu se žuri i žele transfer završiti što prije jer obično kada se stvari oduže na kraju sve i propadne. Neki izvještaji govore i da je Stara dama De Ligtu spremna ponuditi 12 miliona po sezoni.

Nema sumnje da će i naredni dani na fudbalskoj pijaci biti itekako zatjevni za Salihamidžića. Do sada je uspješno prebrodio prepreke, istom ishodu se nada i u slučaju transfera De Ligta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Momak je kiks igrać - nešto poput Upamecana kojeg Bayern već ima !
1 2
user1652028573
De Light nije vrijedan tolikih para.To bi mogao biti Bracin veliki promašaj.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi