Foto - Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Leotar odnio bod iz Sarajeva

Čudesni Puletić zaustavio Željezničar na Grbavici

Midhat Šljivak

Željezničar i Leotar remizirali su (1:1) u susretu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranom na Grbavici.

U zaista sjajnoj atmosferi koju su napravili navijači Želje pobjednika na kraju nije bilo, a domaći nakon svega mogu biti itekako nezadovoljni.

Željezničar dobro ulazi u meč. Krenuli su Plavi ofanzivno prema golu gostiju koji su imali dosta problema s iznošenjem lopte sa svoje polovice.

Subašić prvi prijeti u sedmoj minuti. Puletić sigurno brani njegov udarac, a tri minuta kasnije Dženis Beganović se nalazi u odličnoj poziciji, no spetljao se i mreža Leotara ostala je netaknuta.

Potom se Leotar probudio. Pervan u 14. minuti odlično gađa s 25 metara, Muftić brani na zaista odličan način.

Gosti iz Trebinja u 19. minuti stižu do vodstva. Ognjen Todorović je ubacio loptu u kazneni prostor s lijeve strane, Kosorić pušta loptu umjesto da je izbaci glavom, a ona vara Muftića i završava u mreži za vodstvo Leotara od 1:0.

Slavlje gostiju traje samo četiri minute. Nakon kornera Dženis Beganović u gužvi pronalazi Edina Cocalića, a štoper Željezničara atraktivno petom zabija za 1:1.

Potom je tempo igre malo spao. Bio je dosta prekida, Leotar je ostao bez štopera Đajića koji je morao u bolnicu nakon teškog pada i šanse su izostale u ostatku prvog dijela nakon kojeg je rezultat glasio 1:1.

Željezničar je i u nastavku bolji tim na terenu. Ofanzivno je igrao tim Edisa Mulalića, ali izostajala je realizacija.

Gosti su čekali šansu iz kontre, a u 64. minuti umalo su jednu i iskoristili. Rezervista Kordić šutira, ali Muftić brani.

Pokušavao je domaći sastav do samog kraja da dođe do pobjedničko gola. Falio je međutim onaj završni pas, a odličan na golu bio je i Puletić.

U 80. minuti Željezničar ima dvije šanse. Prvo je Štilić šutirao iz dobre pozicije, golman Leotara brani, a zatim u nastavku akcije i udarac Santosa.

Nastavio je Željo s napadima. Redale su se opasne situacije pred golom Leotara, ali na kraju su se gosti uspješno odbranili.

Mogao je Leotar i pobijediti na Grbavici. Todorović je promašio zicer u nadoknadi, zatim je i Paranos imao jedan na jedan s Muftićem koji brani njegov udarac i rezultat se nije mijenjao do samog kraja meča.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Željezničar - Leotar 1:1

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Kosorić, Cocalić, Subašić, Mekić, Štilić, Šehić, Hodžić, Santos, Beganović, Vego.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

LEOTAR: Puletić, Milović, Đajić, Čubrilo, Todorović, Aćimović, Perišić, Matković, Đuderija, Cvetković, Pervan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.