Nijemac je nezadovoljan

Timo Werner postavio ultimatum Chelseaju

E. Škorić

Njemački napadač želi što više minuta provesti na terenu i spreman je otići iz kluba ukoliko ne budu ispunjeni njegovi zahtjevi.

Werner nije u prvom planu kod svog zemljaka Tomasa Tuchela i nezadovoljan je minutažom, a svjestan je da u sezoni koja dolazi mora redovno da igra ako želi s reprezentacijom Njemačke putovati u Katar na Svjetsko prvenstvo.

Upravo je Werner u pobjedi nad Club Americom (2:1) u prvoj utakmici na američkoj turneji postigao gol, a nakon tog meča dao je izjavu novinarima.

"Naravno da mi je želja da više igram i to je moj cilj. Sada, da li ću dobiti veću minutažu, nije na meni da odlučujem. Od toga će zavisiti moj ostanak u klubu. Želim više da igram kako bi bio spreman za Mundijal i da svojom zemljom ostvarim što bolji rezultat", poručio je napadač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S obzirom na dolazak Raheema Sterlinga iz Manchester Cityja, Werneru će biti još teže da se izbori za minute, ali u prilog mu ide činjenica da je Romelu Lukaku ovog ljeta napustio klub i vratio se u Inter.

Werner je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope. Ukupno je u Premiershipu dao 10 golova uz 13 asistencija na 56 mečeva, a prije Chelseaja igrao je u Njemačkoj za Stuttgart i Leipzig.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.