Tuchel u problemu zbog dvojice nevakcinisanih igrača: Više nećemo dovoditi one koji nisu vakcinisani

Jasna poruka trenera Chelseaja

Tuchel u problemu zbog dvojice nevakcinisanih igrača: Više nećemo dovoditi one koji nisu vakcinisani

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja nalaze se trenutno na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Plavci će veći dio priprema odraditi u Americi gdje će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica kako bi što spremniji dočekali početak nove sezone.

No, glavobolju treneru londonskog kluba Thomasu Tuchelu zadaje činjenica da ne može računati na N'Gola Kantea i Rubena Loftusa-Cheeka koji su van konkurencije iako nisu povrijeđeni.

Kante i Loftus-Cheek propustili su već sedmicu dana treniranja s ostatkom ekipe i to zbog činjenice da nisu vakcinisani protiv koronavirusa što se u Americi ne toleriše.

Zakon u Americi je jasan i svaki sportista koji želi da nastupa u ovoj zemlji na bilo koji način mora biti vakcinisan ili će mu u suprotnom biti zabranjeno da učestvuje u treninzima i utakmicama.

Koliko je to ozbiljno pokazalo se s igračima Chelseaja, a Tuchel je priznao da ga to itekako nervira i da će dobro razmisliti u budućnosti da li će dovoditi igrače koji nisu vakcinisani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moramo sada i o tome da razmišljamo. To je sada dio naše svakodnevnice i ako niste vakcinisani nailazite na mnoge prepreke. Razmislit ću da li ću dovoditi u budućnosti igrače koji nisu vakcinisani jer nam ovakvi problemi ne trebaju", rekao je Tuchel i dodao.

"N'Golo i Ruben treniraju odvojeno od ekipe i ne možemo ih prisiliti da se vakcinišu. Svima je bila normalna odluka da se vakcinišu, ali oni nisu htjeli to da urade. Sada moramo da poštujemo pravila i oni ne mogu da treniraju s nama. Volio bih da su tu, ali to nije nažalost moguće. Treniraju u Engleskoj s našim trenerima, ali jasno je da to nije isto i bit će im sigurno teško na početku sezone".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti