Postaje ikona kluba

Pao potpis, poznato je gdje će Jan Oblak braniti naredne sezone

Edmir Škorić

Kako prenosi Marca, Jan Oblak je već postigao dogovor s klubom.

Kako pišu španski mediji, sjajni slovenački golman produžio je ugovor s Atleticom, koji je bio na snazi do ljeta 2023. godine.

Oblak je već osam godina član madridskog kluba, a kroz nastupe na golu Atletica postao je jedan od najboljih golmana na svijetu.

Ovaj 29-godišnjak je upisao 352 nastupa za crveno-bijele i pritom na čak 175 mečeva sačuvao mrežu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U novom ugovoru će dobiti i povećanje plate, što je i zaslužio. Trener Diego Simeone ga jako cijeni i Oblak je jedan od lidera u svlačionici Atletica. Već sada ima status legende na Wanda Metropolitanu, a čini se da je spreman postait prava ikona kluba jer je produžio ugovor za još nekoliko sezona.

U prošlosti su se razni velikani borili za potpis Slovenca, on je na kraju ipak imao isključivo želju da brani boje Atletica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.