Još jedan neuspjeh Jorgea Mendesa u pregovorima: Cristiana niko ne želi!
Foto - EPA

Odbijenica i u Madridu

Još jedan neuspjeh Jorgea Mendesa u pregovorima: Cristiana niko ne želi!

M. Šljivak

Saga o mogućem odlasku Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda se nastavlja.

Iskusni Portugalac još se nije priključio pripremama Crvenih đavola, a brojni mediji navode kako njegov agent Jorge Mendes ponudio usluge brojnim klubovima.

Među njima su bili Chelsea, PSG i Bayern. Pregovori su obavljeni, ali niko od njih nije želio da angažuje Ronalda zbog ogromne plate koju ima, kao i zbog atmosfere unutar tima jer smatraju da će narušiti odnose u timu.

Prethodnih dana pojavila se vijest kako je Cristiano spreman potpisati za Atletico Madrid i da je njegov agent na pregovorima. Priču je donio madridski AS, a mnogi su nakon toga komentarisali kako je CR otišao previše nisko u želji da potpiše za Realovog velikog rivala.

Da je pregovora bilo potvrđuje i El Partidazo de Cope. Sastanak je završen s lošim vijestima po Ronalda.

Oglasi

"Jorge Mendes se sreo s izvršnim direktorom Atletica Gilom Marinom. Saopštio mu je kako Ronaldo želi igrati Ligu prvaka i da je spreman da igra za 'skromnu cifru'. Marin se zahvalio Mendesu i odbio je ponudu tvrdeći da je njegov potpis preveliki zaloga za klub", tvrdi El Pertidazo de Cope.

Atletico pokušava da se riješi nekoliko igrača kako bi smanjili troškove plata. Za dolazak Ronalda potrebni bi bili brojni odlasci, ali ni tad njegov potencijalni dolazak ne bi bio siguran.

U madridskom klubu očigledno ne žele da natovare previše posla na svoja ramena zbog Ronalda i radije su odlučili da odbiju ponudu Mendesa i potpišu jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako Cristiano još nije stigao u Manchester, menadžer Crvenih đavola Erik ten Hag navodi kako računa na njega u narednoj sezoni i da od odlaska iz kluba neće biti ništa.

CR je prošle godine bio najbolji igrač Uniteda. Odigrao je 37 utakmica i postigao je 24 gola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Penaldo je budala ako ode iz Manchestera...sudijsku organizaciju preuzeo Howard Webb sto znaci da ce penala biti u izobilju...garantovano ruse rekord lige po broju penala u sezoni koji su inace i postavili prije par sezona...
3 7
Eno30
E kad tako silno zeli da ode, a nece ga ni jedan klub zato sad ako ostanes mislim da ces grijati klupu, barem da sam ja trener to bi ti uradio
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi