Nevjerovatno šta se dešava Morati: Prije dvije sedmice se oprostili od njega, a sada ga žele nazad

Španac ponovo u Juventusu?

Nevjerovatno šta se dešava Morati: Prije dvije sedmice se oprostili od njega, a sada ga žele nazad

E. Čaušević

Juventus je početkom ovog mjeseca objavio da Alvaro Morata neće ostati u klubu i da se vraća u Atletico Madrid.

Morata je prethodne dvije sezone igrao u dresu Juventusa na posudbi iz Atletico Madrida, ali se vratio u španski klub nakon što Juve nije odlučio da aktivira otkupnu klauzulu.

Juventus je početkom mjeseca čak objavio i poruku u kojoj se zahvaljuju Morati na svemu što je dao za klub, te su mu poželjeli mnogo sreće u nastavku karijere.

Morata se nalazi trenutno s ekipom Atletico Madrida u Americi na pripremama, ali čini se da nije baš u prvom planu Diega Simeonea. Zbog toga se sve više špekuliše o tome da će Morata napustiti Atletico ovog ljeta.

Međutim, španski mediji donose pomalo nevjerovatne vijesti, a to je da bi se Morata ni manje ni više mogao vratiti ponovo u Juventus.

Kako piše Marca trener italijanskog kluba Massimiliano Allegri nema ništa protiv Moratinog povratka jer smatra da je on pravi profil napadača za Juve. Poznato je da je Juventus pokušao dovesti i Edina Džeku kao rezervu za Dušana Vlahovića, ali je Dijamant to odbio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, najozbiljnija opcija trenutno je povratak Morate iako se Juventus oprostio d njega prije svega dvije sedmice.

Morata nema ništa protiv da igra u tandemu s Vlahovićem ili da bude njegova rezerve u nekim utakmicama kao što je to bilo u drugom dijelu prošle sezone. Da li će se desiti preokret i novi povratak Španca u Juventus ostaje nam da vidimo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi