Foto - Instagram

Daleko iznad 100 kilograma

Romelu Lukaku kilažom šokirao Inter

Midhat Šljivak

Romelu Lukaku odlučio se vratiti u Inter nakon izuzetno slabe sezone u Chelseaju.

Belgijanac je u ljeto 2021. godine napustio Nerazzurre nakon osvanja titule prvaka i u transferu od preko 100 miliona eura pojačao je Chelsea.

Međutim, na Stamford Bridgeu se razočarao. Odmah je poželio da se vrati u Italiju i ta mu je želja ispunjena jer ga je Inter dočekao raširenih ruku.

Ipak, Lukaku je šokirao sve kilažom sa kojom se pojavio. Navodno, Romelu je vagao dosta preko 100 kilograma i iz kluba su mu odmah naredili da krene s mediteranskom dijetom kako bi došao do maksimalnih 101 kilogram.

S ovom kilažom Lukaku je briljirao u dresu Nerazzurra tokom dvije sezone. Ishrana kod njega radi čuda i on je morao prihvatiti povratak mediteranskoj dijeti.

Nakon utakmica u Italiji omiljeno jelo su mu bile njoke. Jeo je čak dvije kesice, a njegova dijeta je pored toga sadržavala dosta salate, ribe, piletine i širataki paste.

Njemu je dijetu u Interu uveo tadašnji trener Antonio Conte, a pored nabrojanih namirnica mogao je koristiti još rižu, losos te suhu govedinu.

Stvari poput krompira, pržene hrane, mozzarelle i alkohola izričito su mu bile zabranjene, kao i sva pića koja sadrže velike količine šećera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada će sve to morati da poštuje i da skine kilažu na maksimalnih 101 kilogram, inače bi mogao imati ozbiljnih problema s formom u sezoni koja nam predstoji.

Lukaku žestoko radi. Vidljivo je to po snimcima s treninga i on želi potpuno spreman dočekati nove izazove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti