Juventus i zvanično zadao veliki udarac ljutom rivalu Interu

Bremer potpisao za Staru damu

Juventus i zvanično zadao veliki udarac ljutom rivalu Interu · Zvanično

E. Škorić

Juventus je večeras ozvaničio transfer defanzivca Gleisona Bremera.

Bremer (25) je bio skoro potpisao za Inter, ali je Juventus na kraju uspio da ga dovede za 50 miliona eura.

Riječ je o najboljem defanzivcu Serije A prošle sezone i igraču kojeg su željeli velikani u Italiji. Bio je najbliže Interu, a završio u redovima Juventusa.

Nakon što su Matthijsa de Ligta prodali Bayernu za 80 miliona eura, čelnici najtrofejnijeg italijanskog tima dio novca su odmah usmjerili u kupovinu njegove zamjene.

Bremer je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura neto po sezoni plus milion eura u bonusima.

On će biti glavni igrač Juventusove odbrane nakon što su ovog ljeta klub napustili i De Ligt i Giorgio Chiellini, koji je otišao u MLS.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Brazilac je u Torinu proveo četiri godine, od 2018. do 2022. U tom je razdoblju upisao 110 nastupa u svim natjecanjima. Ostat će u istom gradu, ali je sada član mnogo većeg i ambicioznijeg kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti