Želi igrati Ligu prvaka

Ronaldo spreman izdati Real i odreći se nevjerovatne cifre samo kako bi ostvario jedan cilj

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo i dalje se vodi kao "nestao" igrač Manchester Uniteda, a trener Erik Ten Hag bio je iskren i priznao da ne zna ništa o zvijezdi momčadi.

Unatoč tome što su Bayern i Chelsea odbili transfer sjajnog fudbalera kako im ne bi narušio svlačionicu i budžet, ipak je opcija Atletico Madrid ostala za Cristiana. I sam Diego Simeone traži rješenja kako dovesti portugalsku zvijezdu na Wanda Metropolitano.

Jasno je da Ronaldo ne želi ostati na Old Traffordu jer su njegovi preostali sportski ciljevi povezani s rekordima Lige prvaka. Takmičenje u kojem neće moći igrati s momčadi u kojoj je osvojio prvu Zlatnu loptu od pet koliko ih je ukupno osvojio.

CR7 toliko očajnički želi igrati u Ligi prvaka da je spreman izdati Real Madrid i potpisati za gradskog rivala Atletico uz vrtoglavo smanjenje plate. Na tabeli strijelaca Lige prvaka Cristano vodi s 15 golova ispred Messija, 140 prema 125 i želi uraditi sve da ga Argentinac ne prestigne. 

Uzmemo li u obzir da je fudbaler PSG-a dvije godine mlađi od njega, to dodatno ugrožava njegovo prvo mjesto.

Što se samo Ronaldove plate tiče, okončana sezona ispod prva četiri u Engleskoj s Manchester Unitedom smanjila mu je platu sa 565.000 eura sedmično na 423.000 eura za sljedeću sezonu, prema ugovoru potpisanom prošle godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

A sada bi bio spreman, tvrdi The Sun, da ga u Atleticu spuste na 300.000 eura sedmično. To je 1,2 miliona mjesečno, dakle oko 14,5 miliona po sezoni. Od 27 miliona eura, koliko je zaradio prošle sezone, ovo stvarno znači pad i ogromno odricanje sve radi cilja zvanog Liga prvaka. 

Dok se ne odluči šta dalje, Cristiano trenira sam u Lisabonu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.