La Liga zatražila da se poništi ugovor Mbappea i PSG-a
Foto - EPA

Spremni su ići na evropski sud

La Liga zatražila da se poništi ugovor Mbappea i PSG-a

M. Šljivak

Kylian Mbappe odlučio je karijeru nastaviti u francuskom prvaku PSG-u iako je imao usmeni dogovor o prelasku u Real Madrid.

Nakon višemjesečne sage Mbappe je saopštio kako ostaje u PSG-u i novim ugovorom postao je najplaćeniji fudbaler svijeta. Navodno na njegov račun godišnje legne nestvarnih 100 miliona eura.

Čelnici španske La Lige odlučili su od francuskog suda zatražiti da se Mbappeov ugovor s PSG-om raskine. Oni su, tvrdi RMC danas predali zahtjev da se ovaj ugovor raskine zbog brojnih finansijskih nepravilnosti.

[instagram]https://sportsport.ba/fudbal/kylian-mbappe-judo-japan/430377[/instagram]

Također su tražili da se izvrši provjera klupskih računa jer smatraju da tu nije sve legalno.

Međutim, zahtjev čelnika La Lige je bio uzaludan. Dobili su negativan odgovor i sud je odbio mogućnosti da djeluje u ovom slučaju.

"Očekivali smo ovo. Bila je ovo tehnička žalba, ali ono što je važno je presuda u meritumu. Naši koraci u Francuskoj su samo početak i očekivali smo da će biti teški. Ovo je samo prvi korak prije nego što sve prenesemo na evropske sudove", rekao je advokat La Lige Juan Branco.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

La Liga je u prethodnom periodu optužila PSG da lažno predstavlja brojke na svojim računima i da zapravo dobijaju mnogo više novca od države Katar nego što je to dozvoljeno finansijskim fair playom.

Zbog toga je pokrenut proces od strane La Lige koja želi da zaustavi PSG u uništavanju evropskog fudbala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Hahahahhaha, Komedija su majke mi….
4 2
AcMilan_rosoneriBosna
Auu što boli...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti