Prva utakmica i odmah glavobolje za trenera Real Madrida

El Clasico

Prva utakmica i odmah glavobolje za trenera Real Madrida

E. Ganibegović

Ujutro u pet sati prema centralnoevropskom vremenu u Las Vegasu se u prijateljskoj utakmici sastaju Real Madrid i Barcelona.

Pripreme za El Clasico, bez obzira na to što se radi o prijateljskom meču, važan su trenutak za obje momčadi. Igrači žele pokazati da imaju prednost nad svojim suparnicima i podići moral prije službenog početka sezone.

Za Katalonce se očekuje da će Robert Lewandowski debitovatii i formirati novi napad uz Raphinhu i Ansua Fatija. S druge strane, Real Madrid će se osloniti na dvije akvizicije, Antonija Rudigera i Aureliena Tchouamenija.

Ipak, za Carla Ancelottija bilo je upitnika na treningu koji su igrači odradili u petak, dva dana prije utakmice. Ferland Mendy i Eden Hazard tvrdili su da imaju zdravstvenih problema, ali su konačno odradili trening bez većih poteškoća i očekuje se da će biti na terenu za utakmicu protiv Barcelone.

S druge strane, Dani Carvajal je imao bolove u gležnju i nije ostao do kraja treninga. Španski mediji prenose kako on neće biti u stanju da odigra ovu utakmicu.

Na turniru u Americi Real Madrid će odigrati tri prijateljske utakmice. Nakon Barcelone slijede mečevi protiv Cluba America i Juventusa. 

Oglasi

Carlo Ancelotti će u Sjedinjenim Američkim Državama provjeriti mlade igrače poput Luisa Lopeza i Lucasa Canizaresa (golmani), Tobiasa (defanzivac) i Latasa (napadač).

Talijanski stručnjak nedavno je govorio za španske medije i izjavio kako Real Madrid neće kupovati više igrača u aktualnom prijelaznom roku.

"Nećemo više raditi transfere. Zadovoljni smo trenutnom momčadi, jaki smo. Sretan sam s Rudigerom i Tchouamenijem i siguran sam da će nam Hazard puno pomoći", rekao je Ancelotti.

La Liga inače počinje 14. augusta, a u prvom kolu prvak Real Madrid gostuje kod Almerije, a Barceloni gostuje Rayo Vallecano.

Prije toga Real Madrid će 10. augusta igrati evropski Superkup gdje će mu rival biti Eintracht iz Frankfurta. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zar ovo moze bit prijateljska?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi