Foto - EPA

Mathys Tel u Minhenu

Bayern završio još jedan sjajan posao: Bavarci imaju novu 'devetku'

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern je po svemu sudeći završio još jedan sjajan transfer, a novi član bavarskog velikana postat će 17-godišnji Francuz Mathys Tel.

Bayern i Rennes su danas dogovorili transfer ovog talentovanog tinejdžera za nešto manje od 30 miliona eura uključujući i bonuse i Tel bi uskoro trebao put Minhena kako bi se transfer ozvaničio.

Tel je već ranije dogovorio uslove s njemačkim prvakom. Potpisat će ugovor na pet godina, a iako je još uvijek tinejdžer on će biti dio prvog tima i dobit će šansu za igru kod Juliana Nagelsmanna.

Plan je da se Tel polako uvodi u sistem. Dobit će 'devetku' Bayerna, određenu minutažu i pred njim je zaista veliki izazov u budućnosti.

Mathys Tel je član Rennesa od 2020. godine. Ranije je igrao za brojne omladinske ekipe, a treba istaći da je srušio rekord Eduarda Camavinge kao najmlađi fudbaler koji je debitovao za Rennes. Učinio je to sa 16 godina i 110 dana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukupno je za prvi tim francuskog kluba odigrao sedam mečeva, no nije uspio da zabije pogodak, no dominantan je bio u omladinskim kategorijama i to Bavarcima nije promaklo.

Hasan Salihamidžić je tako završio još jedan sjajan posao. Podsjetimo, ranije je u Minhen doveo Matthijsa de Ligta, Sadija Manea, Ryana Gravenbercha i Noussaira Mazraouija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.