Lewandowski sve priznao: Real ga je zvao tri puta, sastajao se s Perezom, ali...

Nije prešao u Kraljevski klub

Lewandowski sve priznao: Real ga je zvao tri puta, sastajao se s Perezom, ali...

E. Ganibegović

Najveće pojačanje ovog ljeta za Barcelonu definitivno je Robert Lewandowski.

Ipak, Poljak je u nekoliko navrata u karijeri bio na meti velikog rivala, Real Madrida, protiv kojeg bi rano ujutro po našem vremenu trebao debitovati za Blaugranu.

Prvi put da ga je Florentino Perez želio prebaciti u Real Madrid dogodio se nakon čarobne večeri 24. aprila 2013. kada je Poljak zabio sva četiri pogotka Kraljevima (4:1) igrajući za Borussiju Dortmund, u polufinalu Lige prvaka.

Robert Lewandowski postao je prvi igrač koji je postigao četiri pogotka protiv Real Madrida u nekom evropskom natjecanju.

Nakon te utakmice u poljskog napadača "zaljubio" se predsjednik Real Madrida Florentino Perez, a nakon toga je uslijedio i sastanak njih dvojice.

"Istina je da sam sreo Florentina Pereza nekoliko puta. Jednom nakon utakmice u kojoj sam igrao protiv Real Madrida. Ali o čemu se tada razgovaralo, ne mogu vam reći", priznao je Robert Lewandowski u jednom intervjuu 2021. godine. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lewandowski je te sezone izgubio finale Lige prvaka od minhenskog Bayerna i nije želio otići u Real. Ostala mu je još jedna sezona u Dortmundu prije nego što se pridruži rivalskom Bayernu.

Real Madrid se nije predavao, a vremenom ga je pokušao još dva puta dovesti. Španski novinari prisjećaju se epizoda iz 2015. i 2018. godine, no Bayern je svaki put "uzvratio" povećanjem plate fudbaleru. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi