To mu sada najmanje treba

Navijači Atletico u najgorem trenutku zadali bolan udarac Cristianu Ronaldu

Endin Čaušević

Prethodnih dana uveliko se piše o tome da će Cristiano Ronaldo karijeru nastaviti u dresu Atletico Madrida.

Ronaldo je još početkom ovog mjeseca zatražio transfer i poručio da želi napustiti Manchester United jer mu je cilj da u narednoj sezoni igra u klubu koji će se takmičiti u Ligi prvaka.

Koliko je odlučan da ode s Old Trafforda najbolje je pokazao kada se nije pojavio na početku priprema, te Ronaldo uopšte nije otputovao s ekipom na turneju u Aziju i Australiju.

Ronaldo trenira sam u Portugalu i čeka da se konačno riješi njegov status. Međutim, to ne ide kako je očekivao jer su mnogi vjerovali da će Ronaldo bez problema pronaći novi klub.

Povezivao se s Chelseajem i Bayernom, ali na kraju od toga nije bilo ništa. No, prethodnih dana uveliko se špekuliše da bi mogao da se vrati u Španiju i to u Atletico Madrid koji je itekako zainteresova da dovede Portugalca.

Međutim, u madridskom klubu nisu očekivali da će navijači biti toliko nezadovoljni zbog toga. Naime, navijači Atletica ne žele da klub dovede Ronalda jer je igrao u dresu Real Madrida, te je u mečevima protiv Atletica imao verbalne okršaje s navijačima.

Marca je objavila jutros da su navijači Atletico Madrida počeli online peticiju protiv dovođenja Ronalda i žele pokazati čelnicima kluba da su izričito protiv ovog transfera jednog od ponajboljih igrača svih vremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pojedini navijači Atletica čak su zaprijetili da će otkazati sezonske ulaznice ukoliko Ronaldo dođe u ovaj klub. Ukoliko se transfer desi onda Ronaldu neće biti lako u Atleticu i neće biti čudo ukoliko mu navijači ovog kluba budu zviždali.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.