Napravljen je prvi korak ka transferu Cristiana Ronalda
Foto - EPA

Atletico je spreman, ali...

Napravljen je prvi korak ka transferu Cristiana Ronalda

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo još uvijek je pod ugovorom s Manchester Unitedom, ali čuveni Portugalac navodno traži izlaz s Old Trafforda.

Dokaz da želi otići je činjenica da se još nije priključio pripremama Crvenih đavola koji već nekoliko sedmica rade bez njega i dobro im ide u pripremnim susretima.

Ronaldov agent Jorge Mendes svog je klijenta nudio mnogim klubovima. Međutim, redom je dobijao odbijenice od Chelseaja, PSG-a, Barcelone, a i u prvim kontaktima i od Atletico Madrida.

Međutim, The Times tvrdi kako bi CR na kraju ipak mogao završiti u redovima madridskog kluba. Ključ operacije je prodaja Antoinea Griezmanna i Atletico je načinio prvi korak u ovom poslu.

Francuski fudbaler stavljen je na transfer listu. Njegova prodaja omogućila bi potpis Cristiana i potpis portugalske zvijezde za Atletico uveliko zavisi od Griezmanna.

Ipak, prodaja francuskog reprezentativca mogla bi biti problem. Trenutno nema zainteresovanih klubova, pa je i potpis Ronalda pod velikim upitnikom.

CR se maksimalno trudi da i naredne sezone igra Ligu prvaka. S Manchester Unitedom to neće biti u mogućnosti, a za svoj cilj je spreman da se odrekne i ogromne plate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je prošle godine bio najbolji igrač Uniteda. Odigrao je 37 utakmica i postigao je 24 gola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Ni jednog ni drugog niko ne želi, žali boze na šta su spali ljudi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi