"Zasluženo smo osvojili Ligu prvaka"

Vinicius je rekao ono što su svi navijači Reala htjeli da čuju

Eldar Ganibegović

Poslije dosta turbulencija u nokaut fazi, Real Madrid je prošle sezone uspio da osvoji Ligu prvaka, a junak u finalu bio je Vinicius Junior koji je postigao pobjednički gol protiv Liverpoola (1:0).

Brazilac je progovorio o svom odnosu s Karimom Benzemom i kao ključni trenutak istakao uzvratnu utakmicu polufinala protiv Manchester Cityja na stadionu Santiago Bernabeu.

"Neke utakmice postanu emocionalni rollercoaster i znamo kako okrenuti stvari u svoju korist. U dvije minute Rodrygo je ušao i zabio dva gola koji su nas odveli u finale. Bio je to najvažniji trenutak ovog takmičenja", rekao je Vinicius u intervjuu za UEFA-u, pa dodao:

"To je DNK ovog kluba i ovog dresa i uvijek dolazi do izražaja u velikim utakmicama. Imamo igrače koji znaju kako se nositi s utakmicama u Ligi prvaka."

Onda je uslijedilo ono što su svi navijači Reala htjeli čuti, da je Liga prvaka zasluženo osvojena, što im mnogi osporavaju:

"Nakon prekrasne sezone bilo je pošteno da smo se okitili pobjedom u finalu. Fudbal igram više od 15 godina i nikad ne znaš kada ćeš igrati u finalu, pa sam želio uživati što je više moguće."

O golu u finalu kaže:

"Bio je to neponovljiv osjećaj. Samo oni koji su zabijali u ovakvim utakmicama Lige prvaka mogu razumjeti taj osjećaj. To je neopisivo. Ne znaš kako to izraziti, kako to ispričati, nema načina da to objasniš. Samo oni koji su živjeli fudbal i prošli kroz emocije koje smo mi proživjeli ove sezone znaju koliko je to važno i koliko vas čini sretnim."

"Ovo je važan trenutak s najprestižnijom dresom na svijetu i u najvažnijem takmičenju. Bernabeu je jedinstveno mjesto na svijetu i s našim navijačima; zato toliko slavimo. Slavili smo LaLigu nekoliko dana prije i slavili smo Ligu prvaka nakon briljantne sezone" rekao je Brazilac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Njegovo partnerstvo s Benzemom bilo je ključno.

"Uvijek je važno imati utjecaja u utakmicama i Karim mi uvijek govori da budem hrabar. Moraš pucati da zabiješ ili dodati da asistiraš. Ako ne, zadržite loptu. Naša je veza bila jako dobra i uspjeli smo pobijediti u mnogim utakmicama zajedno", rekao je Vinicius na kraju intervjua za UEFA-in sajt. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.