U Parizu još boli ispadanje od Reala, novi potez čelnika PSG-a dovoljno govori o tome

Pojačanje u stručnom štabu

U Parizu još boli ispadanje od Reala, novi potez čelnika PSG-a dovoljno govori o tome

Eldar Ganibegović

PSG je prethodne sezone u svoje vitrine uspio vratiti naslov prvaka Francuske, no najveći san, Liga prvaka, nije ostvaren. 

Nastup u elitnom takmičenju PSG je završio već u osmini finala kada ih je izbacio Real Madrid.

Revanš utakmica ovog dvomeča potpuno je destabilizovala atmosferu u pariškom klubu, a nekoliko puta su ih i navijači izviđdali. Čak ni osvajanje prvenstva nije puno popravilo odnos navijača i igrača, koji su optuživani za neangažovanost i nezainteresovanost.

Napokon je produženje ugovora s Kylianom Mbappeom vratilo nadu na Park prinčeva, a u Parizu se s optimizmom čeka nova sezona, tim više što je tu i novi sportski direktor Luis Campos koji je zamijenio Leonarda, ali i novi trener, Christophe Galtier, koji je zamijenio Mauricija Pochettina na klupi PSG-a.

No, kako bi izbjegli probleme iz prošle sezone, Hexagon press najavljuje kako šefovi PSG-a žele dovesti psihologa u klub. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Žele da igrači imaju povremeni psihološki nadzor i tako s mentalnog gledišta klub na Parku prinčeva više neće imati kapitulacije kao one na Santiago Bernabeuu prošle sezone.

Podsjetimo, PSG je najbliži osvajanju Lige prvaka bio 2020. godine kada je stigao do velikog finala, no tu se ispriječio Bayern. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Kakav psiholog? Dok ovoliko zarađuju nema tog psihologa koji će pomoci...skrešite im plate pa ćete vidjet psihologiju...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi