Žele Hrvata na Etihadu

Prošle godine šokirao region izdajom koju je napravio, a sada ga dovodi Pep Guardiola?

Eldar Ganibegović

Pep Guardiola planira ostvariti još jedan ulazni transfer prije početka nove sezone.

Lijevi bek Brightona Marc Cucurella postao je glavna meta momčadi s Etihada, ali cijena španskog igrača od 60 miliona eura za sada odbija šeike iz Cityja.

Posljednje informacije iz Kraljevstva govore o još jednoj opciji koju ima Pep Gardiola.

Lijevi bek Stuttgarta Borna Sosa mogao bi se pridružiti Manchester Cityju, čini se. Hrvat je impresionirao kvalitetom u ofanzivnoj igri i bio jedan od najboljih igrača "Švaba" u posljednje dvije godine.

Ako cijena Cucurelle i nakon pregovora ostane visoka, a City je spreman platiti najviše 45 miliona eura, onda će Borna Sosa najvjerovatnije do Premier lige.

Stajao bi otprilike 20 miliona eura, a ta je cijena saopštena i Bayernu iz Minhena, koji je također zainteresovan za usluge 24-godišnjeg igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Sosa je prošle godine u centar pažnje stigao nakon što se u 23. godini života iznenada odlučio odbaciti dres reprezentacije Hrvatske koja mu je dala sve i igrati za Njemačku.

Ipak, kako nije uspio zaigrati za Njemačku, u Hrvatskoj su mu se ipak smilovali, oprostili mu i nakon toga je upisao šest nastupa za Vatrene, a posljednji u porazu od Austrije u Osijeku od 0:3 u Ligi nacija. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.