Poslan je na kaljenje

Ten Hag slaže, ali i odbacuje kockice: Jedan manje u Manchester Unitedu

Eldar Ganibegović

Erik ten Hag preuzeo je Manchester United i polako kroji tim za novu sezonu.

U odnosu na prošlu sezonu holandski stručnjak neće računati na Pereiru koji je otišao u Fulham, te Pogbu, Lingarda, Matića, Cavanija i Matu kojima su istekli ugovori. Grant je završio karijeru, dok je Henderson poslan na posudbu u Nottingham Forest.

Najviše glavobolje treneru Uniteda trenutno zadaje Cristiano Ronaldo s obzirom na to da ne želi ostati u klubu iako ima ugovor na još jednu sezonu, no njegov cilj je igranje Lige prvaka.

Dok to ne riješi, Ten Hag je odlučio još jednog mladog igrača poslati na posudbu, a u pitanju je 19-godišnji lijevi bek Alvaro Fernandez.

On će narednu sezonu provesti u Championshipu na kaljenju u Prestonu, koji je ozvaničio njegov dolazak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Fernandez je dijete Deportivo La Corune, a još kao dječak otišao je u Real Madrid. Kao 17-godišnjak 2020. godine stiže na Old Trafford u besplatnom transferu.

U Premier ligi za igrače do 23 godine do sada je nastupio 42 puta i postigao četiri gola uz devet asistencija, dok je upisao i dva nastupa za U19 reprezentaciju Španije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.