"Dajte nam 300 miliona eura i Brunu Fernandesa i dobit ćete ono što želite"

Salzburg ironično odgovorio

"Dajte nam 300 miliona eura i Brunu Fernandesa i dobit ćete ono što želite"

E. Škorić

Na ovaj način je Salzburg odgovorio Manchester Unitedu na navodne glasine o kupovini njihovog nogometaša.

Igrači austrijskog prvaka su godinama postali zanimljivi velikanima na Starom kontinentu, a sada je u fokusu Benjamin Šeško, supertalentovani Slovenac koji ima 19 godina i čija vrijednost se procjenjuje na 10 miliona eura.

Ipak, Salzburg je spreman tražiti čak 65 miliona eura, ali prije toga, želi da ovaj 194 centimetra visoki nogometaš ostane najmanje do kraja sezone u njihovom rosteru.

Šeško je u ljeto 2019. napustio omladinski pogon Domžala i preselio u Salzburg u transferu vrijednom dva i pol miliona eura, a ukupno je odigrao 38 utakmica i postigao 12 pogodaka u dresu Red Bulla. Iako službeni pregovori nisu počeli, igračev agent viđen je prošle sedmice u Newcastleu.

Osim Newcastlea, za ovog napadača zanima se i Manchester United, a ugledni novinar Fabrizrio Romano objavio je na svom Twitteru kanalu kako u Manchesteru itekako znaju o kakvom igraču se radi i da će pomno da ga prate, ali da trenutno nemaju spremnu ponudu.

"Želimo 300 miliona i Bruna Fernandesa", iročnično je napisano na zvaničnom Twitter kanalu Salzburga.

Manchester United ima velike ambicije u novoj sezoni pod vodstvom novog menadžera Erika ten Haga, a Nizozemcu su u tim pristigli i neki novi igrači. Došli su Christian Eriksen iz Brentforda kao slobodan igrač, Tyrell Malacia iz Feyenoorda i stoper iz Ajaxa Lisandro Martinez, kojeg i najbolje poznaje budući da su zajedno radili.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub su do sada napustili mnogi igrači, među kojima Andreas Pereira, Paul Pogba, Jesse Lingard, Nemanja Matić, Edinson Cavani, Juan Mata...

Još uvijek nije poznato hoće li Cristiano Ronaldo ostati član Uniteda. On se vratio u Manchester i obavit će narednih dan-dva razgovore sa Ten Hagom i sa upravom kluba. Ranije je Portugalac inzistirao da ode iz kluba jer želi da igra Ligu prvaka i spominjao se prelazak u Atletico Madrid, ali za sada nema ništa od toga.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Glupi «Mujo» prije 20 godina otiso (obicno je iz Krajine nazalost) u prokletu dezelu, i odmah za oravio ko je i odakle je. Napravio Bwnjamina i od malih nogu ga ucio kako da voli-Slivenij7. i NARAVNO da ce mu dijete onda igrati proiv BiH i drzati ruku na srcu uz tudje himne. Zalosno. Identicno kao i bivsi Bosnjaci iz Bihaca i Krajine koji su otisli u Hrvatsku i poceli da jedu krmetinu, onda im se djeca, zbig mobiranja svojih hrvatskih vrsnjaka, okrecu crkvi i krizu, imaju pricesti i krizme da se eto»nebi razlikovali od vrsnjaka». Ali o tome niko ne govori jer ce ga komunjare i bh trojka odmah optuziti da su»nacionalisti»....zaboli me za ovog Slovenca, ne znam sto pisete o njemu pacenici....
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi