Pod uslovom da prođu Tiranu

Bilbija i društvo saznali protivnika u trećem pretkolu Konferencijske lige

E. Ganibegović

HŠK Zrinjski saznao je narednog rivala u Konferencijskoj ligi.

Pod uslovom da prvaci Bosne i Hercegovine u četvrtak ovjere plasman u treće pretkolo, nakon što su Tiranu savladali na Air Albania stadionu s 0:1 prošlog utorka, čeka ih dvomeč protiv kazahstanskog Tobola.

Prvak ove azijske zemlje je, nakon pobjede od 2:0 u prvoj utakmici protiv gibraltarskog Lincolna, večeras slavio i u revanšu i to s minimalnih 0:1.

Trenutak odluke dogodio se u 31. minuti kada za pobjedu Tobola pogađa srbijanski napadač Zoran Tošić.

Podsjetimo, revanš Zrinjskog i Tirane igra se u Mostaru u četvrtak od 21 sat, a naš prvak je veliki favorit za prolazak dalje. 

Tako Zrinjskom predstoji dug put od 3.500 kilometara, koliko iznosi zračna udaljenost između Mostara i Konstanayja.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, i Zrinjski i Tobol su evropski put započeli u prvom pretkolu Lige prvaka.

Plemići su nesretno i nespretno ispali od Sheriffa autogolom, dok je bolji od Tobola bio prvak Mađarske, Ferencvaros, čije boje brane četiri bh. fudbalera - Adnan Kovačević, Eldar Ćivić, Muhamed Bešić i Stjepan Lončar. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.