Jasna poruka Zrinjskog na Facebooku nakon poraza od Željezničara
Foto: HŠK Zrinjski

Nema vremena za tugovanje

Jasna poruka Zrinjskog na Facebooku nakon poraza od Željezničara

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sinoć su poraženi na svom terenu od Željezničara sa 2:1 u derbiju drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Aktuelni prvak naše zemlje u prvom poluvremenu je dominirao na terenu i imao nekoliko velikih prilika, ali je Zrinjski iz svega toga uspio zabiti samo jedan pogodak.

Domaći su do prednosti došli u 36. minuti kada je iz prekida odlično centrirao Almir Bekić, a gol glavom s nekih šest metara postigao je Nemanja Bilbija.

Međutim, u drugom poluvremenu gosti su zaigrali mnogo bolje i do kraja utakmice uspjeli su da u potpunosti utišaju domaću publiku.

Željezničar je do izjednačenja stigao u 65. minuti kada je rezervista Hamza Gasal postigao sjajan gol za 1:1, a odlučujući trenutak utakmice desio se u 83. minuti.

Semir Štilić je odlično petom ostavio loptu za Nedima Mekića koji je s vrha kaznenog prostora matirao golmana domaćeg tima za veliki preokret i pobjedu Željezničara Pod Bijelim brijegom.

No, u Zrinjskom nemaju vremena za tugovanje jer ih već u četvrtak očekuje revanš utakmica drugog pretkola Konferencijske lige protiv albanske Tirane u kojem će bh. prvak braniti prednost iz prvog meča od 1:0.

Zbog toga su iz Zrinjskog jutros na zvaničnoj Facebook stranici poslali jasnu poruku, te poručili da ih sinoćnji poraz od Željezničara neće obeshrabriti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poraz koji nas neće obeshrabriti već samo dodatno motivirati. Važan tjedan je pred nama. Idemo, Zrinja!", poručili su iz mostarskog kluba.

Poraz koji nas neće obeshrabriti već samo dodatno motivirati. 👊🏻 Važan tjedan je pred nama. Idemo, Zrinja! 🔥 #HŠKZ #MostarskiEuropski ⚪️🔴

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Sunday, July 24, 2022
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Poraz je sastavni dio sporta i bilo je samo pitanje kada će se desiti, naravno bit če još poraza u sezoni ako je netko mislio drukčije taj nema pojma o životu a kamoli o sportu... prvenstvo je maraton a ne šprint pobjedjuje ekipa koja će bit najkonstantnija kroz sezonu a ne kroz kolo ili dva...
15 1
bk123
Koliko je Zrinjski velik pokazuje radost navijača Želje a i ostalih klubova...ko da du dobili Liverpool a ne Zrinjski...
6 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti