Da se naježiš

Pogledajte haos u Rimu zbog Dybale, igrač sve u nevjerici gledao!

Edmir Škorić

Argetinski reprezentativac Paulo Dybala ovog je ljeta potpisao za Romu.

Dybala je kao slobodan igrač napustio Juventus, a na kraju potpisao ugovor s Romom. U Rimu su oduševljeni zbog toga, a najbolje to dokazuju inserti sa večerašnjeg predstavljanja Argentinca u glavnom gradu Italije.

I sam nogometaš zbunjeno je posmatrao barem 50.000 navijača koji su pjevali u njegovu čast i palili baklje.

Možda odavno nisu šampioni, možda to neće biti ni narednih 10 godina, ali ako neko voli klub, onda ga vole navijači Rome.

Dybala je zadužio dres s brojem 21, iako se špekulisalo da će na svojim leđima nositi "desetku". No, odlučio se za 21, a otkrio je zbog čega.

"Direktor kluba mi je predložio broj 10. Razgovarali smo, ali znam koliko je taj broj važan u Romi. Taj dres mora biti Tottijev zbog svega onoga što je napravio za klub. Njegov je. Možda ću nekada moći nositi dres s brojem 10, ali do tada nosim 21 jer sam s tim brojem počeo pobjeđivati. I želim to nastaviti raditi", istakao je Dybala.

Dybala je istakao da ga je u Romu privukla činjenica da će raditi sa Joseom Mourinhom.

"Igrao sam sa najvećim u historiji, Messijem i Ronaldom, a sada ću raditi sa jednim od najvećih trenera svih vremena. Stvarno sam ga želio upoznati, kao i svoje nove saigrače i jedva čekam da krenem raditi", istakao je sada već bivši fudbaler Juventusa, pa dodao:

"Poziv trenera i direktora mi je dao sigurnost. Naravno, veliku ulogu u odabiru mog novog kluba je odigralo i to što sam mogao razgovarati s vlasnicima. Trener je prilikom naših razgovora bio jasan sa svojim idejama i to je svakako jedan od razloga što sam izabrao Romu. Svi znamo Josea, njegovi pozivi su me oduševili, dugo smo razgovarali i zahvaljujem se njemu i klubu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, profesionalnu karijeru Dybala je počeo u Institutu, da bi od 2012. do 2015. nastupao za Palermo. Dobre igre nisu ostale nezapažene, pa ga je 2015. doveo Juventus.

Ukupno je u Seriji A odigrao 271 utakmicu uz učinak od 98 pogodaka i 51 asistenciju. U Ligi prvaka je nastupao 53 puta, postigao je 18 pogodaka kojima je dodao tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.