Prije godinu dana zabio Barceloni nož u leđa, a sada pokušava da spasi svoju karijeru

Napušta PSG i ide u Seriju A

Prije godinu dana zabio Barceloni nož u leđa, a sada pokušava da spasi svoju karijeru

Endin Čaušević

Nizozemski veznjak Giorginio Wijnaldum će nakon samo godinu dana napustiti PSG.

Ovaj 31-godišnji veznjak je prije godinu dana stigao u PSG kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Liverpoolom.

Wijnaldum je imao ponudu Redsa da ostane na Anfieldu, ali je to odbio i na kraju je potpisao za PSG ugovor do ljeta 2024. godine, te je dobio dosta veću platu nego što je imao u Liverpoolu.

Međutim, odlazak u francuski klub bio je potpuni promašaj za njega. Wijnaldum je prošle sezone većinu mečeva presjedio na klupi, a čini se da se njegov status neće promijeniti ni dolaskom novog trenera i dobio je dozvolu da traži novi klub.

Italijanski Il Messaggero objavio je da će Wijnaldum najvjerovatnije karijeru nastaviti u Italiji i to u dresu Rome koja nakon dolaska Paula Dybale sprema još jedno veliko pojačanje.

Wijlanldum bi trebao doći na posudbu do kraja sezone nakon čega će Roma imati pravo da otkupi njegov ugovor. Pregovori su u toku, a očekuje se da u narednim danima sve bude završeno.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zanimljivo da je Wijnaldum prošle godine imao sve dogovoreno s Barcelonom, ali se u zadnji trenutak predomislio nakon što mu je PSG ponudio više novca. No, odlazak na Park Prinčeva za njega je bila najveća greška karijere.

Odlaskom u Romu Wijnaldum želi da oživi svoju karijeru i ponovo se vrati u formu. Protekle sezone upisao je 38 nastupa u svim takmičenjima i zabio je tri gola i dodao tri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi