Rim je "poludio": Srušen rekord Cristiana Ronalda!
Foto: AS Roma

Dybala pomjera granice

Rim je "poludio": Srušen rekord Cristiana Ronalda!

E. Ganibegović

Paulo Dybala najveće je ovoljetno pojačanje Rome.

Vučica je Argentinca dovela kao slobodnog igrača nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom.

A potez Rome pokazao se i sjajnim potezom za njen imidž, i to sjajan potez, ako uzmemo u obzir ono što je objavio Corriere dello Sport.

Naime, Dybala je srušio Ronaldov rekord u broju prodanih dresova u jednom danu.

Novinari tvrde da je prodaja dresova s prezimenom Dybala na leđima oborila rekord onih s Ronaldom 2018. godine, kada je portugalska zvijezda prešla u Juventus. Računica se odnosi na dresove prodane u jednom danu, a broj je porastao na nekoliko hiljada. 

Talijani preciziraju da obični dres košta 110 eura, a posebna verzija 130 eura.

Inače, rekord Rome svih vremena za prodane dresove pripada Francescu Tottiju.

Prema listu Football Italia, Paulo Dybala bit će igrač Rome sljedeće tri sezone, ali će imati opciju produženja za još jednu godinu. U glavnom gradu Italije argentinski će napadač inkasirati šest milijuna eura po sezoni, čemu će se dodati bonusi za učinak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Talijani su postavili i otkupnu klauzulu Paula Dybale od 20 miliona eura. Fudbaler je navodno želio opciju da napusti Romu ako se ekipa Josea Mourinha ne uspije kvalifikovati za sljedeće izdanje Lige prvaka.

Dybala je bio blizu potpisa s milanskim Interom, no pregovori su zapeli nakon što je Inter posudio Romelua Lukakua iz Chelseaja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604155860
Dobar igrac samo sklon povredama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi