Foto - Screenshot

Tako kaže sjajni napadač

Lewandowski se 'ne sjeća' rezultata 8:2 protiv Barcelone

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski (34) prešao je ovog ljeta iz Bayerna u Barcelonu.

Poljski napadač silno je želio transfer na Camp Nou i na kraju je posao uspješno okončan te će Lewandowski u novoj sezoni predvoditi napad katalonskog giganta.

Bayern i Barcelona su u prošlosti imali dosta okršaja u Ligi prvaka, a u posljednje vrijeme mnogo više uspjeha imao Bayern.

Posebno bolan bio je poraz u četvrtfinalu Liga prvaka 2020. godine. Bayern je slavio s 8:2 i ponizio je Katalonce kao rijetko ko.

Ipak, nakon prelaska u Barcelonu Robert Lewandowski je 'zaboravio' na ovaj rezultat. Objasnio je to u izjavi od prije nekoliko dana.

"Toga se više niko ne sjeća. Fudbal nije ono što ste uradili u prošlosti, već šta radite trenutno", rekao je Lewandowski.

Robert Lewandowski je u dresu bavarskog velikana odigrao 375 utakmica, postigao je 344 gola i osvojio je sve što je mogao.

Niko nije hladnokrvnije govorio o odlasku Lewandowskog kao Thomas Muller

Legendarni Poljak odlučio je karijeru nastaviti u Barceloni, a njemački prvak je za njegove usluge inkasirao 45 miliona eura.

O odlasku Lewandowskog govorio je Thomas Muller. Iskusnom ofanzivcu to očigledno ne smeta previše, ali ističe da bez Lewe neće biti nimalo svejedno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svi su se dogovorili da napusti klub. Očigledno da postoje određeni razlozi što je odlučio otići. Ne znamo šta će biti i kako će sve izgledati jer je otišao igrač koji je postizao 30 do 50 golova po sezoni", rekao je Muller i dodao je:

"Nećemo igrati s desetoricom jer je on otišao. Naravno, dosta je lopti išlo prema njemu i sad će drugi igrači imati veće šanse da postignu golove"; istakao je Muller.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.