Podrška iz rodne zemlje: "Barcelona ga je skoro prevarila, to je ludost"

De Jong u centru pažnje

Podrška iz rodne zemlje: "Barcelona ga je skoro prevarila, to je ludost"

Eldar Ganibegović

Frenkie de Jong nalazi se u najtežoj situaciji od svih fudbalera Barcelone.

Klub se pojačava dobrih fudbalerima kao što su Lewandowski, Kessie, Raphinha, Christensen i drugi, Miralem Pjanić se vratio s posudbe i hvata pravi ritam, a situacija oko De Jonga je nejasna.

Igrač bi najradije ostao u klubu s kojim ima ugovor do 2026. godine, a klub bi najradije da ga proda zbog financijskog fair-playja ili da mu prepolovi platu koju mu je dao prethodni predsjednik Bartomeu.

U međuvremenu, uslijedila je i reakcija holandske Udruge profesionalnih fudbalera, glasom predsjednika Evgeniya Levchenka.

"Frenkie de Jong je skoro prevaren od strane Barcelone, to je ludost! Mislim da Savez mora zaštititi sve fudbalere", rekao je on za Voetbalprimeur pa nastavio:

"U tim trenucima fudbalera klub stjera u ugao i lovi ga. Obratit ćemo se međunarodnom forumu, FIFPro, da podrži cilj."

On savjetuje de Jongu da ne prihvati smanjenje plate.

"Savjetovao bih mu da ne prihvati. Barcelona ima punu odgovornost. Dugoročna politika kluba je dramatična. Ludo je kada fudbaleri moraju plaćati za financijsku zbrku", rekao je Levchenko.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong je i jučer došao u centar pažnje nakon što je obrisao Barcelonu iz opisa na Instagramu, a mnogi su to protumačili kao jasan znak da napušta klub.

Opis nije dostupan.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Hej moj Bože, dragi Holanđani, kako oni sebe vole, tako ste i Kumana podržavali, hebo vas on, odveo Barcu u Europa League, Pjani ni minute nije davao roktajući Holandez.Ovog sad podržavate, platiš ga 86 miliona, plata mu raste iz sezone u sezonu (ova sad će ga krasiti 20 miliona) a Barci nije donio jednog trofeja, nije bio dirigent veznog za one pare.Nije ni sad, sad kad je u najboljim godinama, više diriguje veznim redom mali Gavi i Pedri, kakav ovaj, propo ko žeton na fliperu, na važnim utakmicama pogubi se, njegova mrtva dodavanja, i hajde što pogriješi u dodavanju (čovjek bi rekao forsira duge lopte, nekad prolazi, nekad ne).Taj stalno griješi u dodavanju prvom do sebe.Umišlja da je Modrić. ćibe, ti si samo za Ajaxa!
5 0
Husrefbeg22
De Jong je bolji igrac od Pjanica. Ono sto je Pjanic odigrao u Barceloni = katastrofa. Ni dvije sekunde loptu nije zadrzavao vec bi je sutnuo bilo gdje samo da je se kurtalise.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi