Foto - FC Bayern

Koriste tehnologiju za pronalazak igrača

Nijemci otkrili tajnu Bayerna: Kompjuter 'izbaci' imena i tad na scenu stupa Hasan Salihamidžić

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić i ekipa ovog ljeta su napravili sjajan prelazni rok i Bayern je pojačan s nekoliko fenomenalnih fudbalera.

Odlasci iz kluba nadomješteni su na pravi način, a Bavarci su ovog ljeta kupili Mathysa Tela, Matthijsa de Ligta, Sadija Manea, Ryana Gravenbercha i Noussaira Mazraouija.

Postoji mogućnost da će u narednih nekoliko dana Bayern pojačati i Konrad Laimer i njegovim dolaskom bi se vjerovatno zaključilo prometno ljeto u Minhenu.

Salihamidžić i njegov tim su Julianu Nagelsmannu sklopili sjajnu ekipu. Njegove pregovaračke sposobnosti završile su sve ove poslove, ali prethodno je imao veliku pomoć u izboru igrača.

Njemački list Bild tvrdi da Salihamidžić i njegova ekipa koriste kompjuterski program koji koristi razne varijable i kada neki fudbaler napusti klub, odmah daje listu igrača koji bi se profilom i platom uklopili u ono što traži Bayern.

Salihamidžić navodno tako dobije listu igrača, a zatim na sastanku s ostatkom tima za transfere donosi odluku po kojeg će fudbalera krenuti.

Za sada im u pregovorima ide veoma dobro. Uglavnom Bayern dobije koga želi i najzaslužniji za sve je Hasan Salihamidžić.

Hasan Salihamidžić sprema transfer koji će uzdrmati fudbalski svijet

Hasan Salihamidžić će krajem ljeta znati vlastiti sudbinu u Bayernu, ali svi u klubu su uvjereni da će Brazzo prihvatiti ponudu za nastavak saradnje.

Ugovor kojeg Salihamidžić ima u bavarskom velikanu ističe u ljeto naredne godine, no on će po svemu sudeći nastaviti s poslom u klubu od kojeg je prethodnih godina stvorio nezaustavljivu mašinu.

Ovog ljeta Hasan je odradio čudesan posao. Doveo je u klub Sadija Manea, Matthijsa de Ligta, Noussaira Mazraouija, Ryana Gravenbercha, a potpisan je novi ugovor sa Sergeom Gnabryjem.

Međutim, najveći transfer karijere Salihamidžić će pokušati da završi narednog ljeta. Ako ostane u Bayernu Hasan će krenuti po napadača Tottenhama Harryja Kanea.

Bavarci smatraju da bi se Kane perfektno uklopio u njihov sistem. Pokušat će narednog ljeta da ga dovedu u svoje redove i uvjereni su da će duo Salihamidžić-Nagelsmann nagovoriti 29-godišnjeg napadača da dođe u Minhen.

Njegova vrijednost na tržištu je 90 miliona eura. Izvjesno je da će Bayern morati da pošalje ogromnu ponudu za ovog napadača i rušenje svih rekorda je neizbježno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kane se godinama unazad povezivao s klubovima iz Manchestera. Međutim, ostao je vjeran Spursima gdje međutim nije ni blizu osvajanju trofeja.

To bi možda moglo i navesti Kanea da napusti Tottenham u kojem je proveo većinu karijere i za kojeg je odigrao 386 utakmica uz 248 postignutih golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.