Salihamidžić izveo još jedno čudo: Bayern doveo novo fantastično pojačanje

Tel potpisao za Bavarce

Salihamidžić izveo još jedno čudo: Bayern doveo novo fantastično pojačanje · Zvanično

Endin Čaušević

Bayern je danas zvanično potvrdio da je mladi napadač Mathys Tel zvanično potpisao za ovaj klub.

Bavarci su ovog ljeta ostali bez Roberta Lewandowskog koji je potpisao za Barcelonu, ali neće puno tugovati jer su odradili sjajan ljetni prelazni rok.

Prije nekoliko sedmica Bayern je ozvaničio dolazak Sadija Manea iz Liverpoola, a na Allianz Arenu danas je stiglo novo pojačanje.

Riječ je o 17-godišnjem napadaču Telu koji je u minhenski klub stigao iz Rennesa i potpisao je ugovor do ljeta 2027. godine.

Tel je uspješno prošao ljekarske preglede, a nakon toga u društvu Hasana Salihamidžića potpisao je ugovor s Bayernom i zvanično je predstavljen kao novo pojačanje prvaka Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, Bayern će Rennesu odmah platiti 20 miliona eura za Tela, a još deset miliona eura će biti isplaćeno kroz bonuse.

"Tel je jedan od najvećih potencijala u Evropi i to su činjenica. Odlično je tehnički potkovan i sjajan je napadač. Dugo vremena smo ga pratili i uspjeli smo mu predstaviti naš projekat i nagovoriti da dođe u Minhen. Ponosni smo jer ga je htjelo dovesti mnogo klubova, a izabrao je nas. Trebat će mu vremena da se adaptira, ali siguran sam da će pokazati kakav je napadač", rekao je Salihamidžić.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Bravo za Tele, idealan klub za razvoj, pa onda pravac La Liga dok malo stasa.
1 8
Klicko
Bogami su mogli i Bilbiju dovesti,u toj ligi bez briga i bez odbrana,gdje se unaprijed zna ko je prvak Nemanja bio sigurno išao na 20 plus golova po sezoni
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti