"Kad čujem kakve gluposti priča Salihamidžić, onda još više podržavam ovu odluku"

U Poljskoj brane svog kapitena

"Kad čujem kakve gluposti priča Salihamidžić, onda još više podržavam ovu odluku"

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac Poljske, Andrzej Buncol, komentarisao je situaciju Roberta Lewandowskog, koji je ovog ljeta nakon sedmica napornih pregovora ipak napustio Bayern i prešao u Barcelonu.

Dugo je Lewandowski otvoreno najavljivao odlazak iz Bayerna, odnosno čelnicima uporno govorio da nema namjeru da produži ugovor koji je bio aktivan do ljeta 2023. godine. Njegovo ponašanje nije se svidjelo čelnicima Bayerna, koji isprva nisu pristajali na njegov transfer.

Oni su inzistirali da ostane do kraja ugovora, ali su na kraju poklekli pod pritiskom i odlučili igrača prodait za 50 miliona eura, a Poljak je potpisao četverogodišnji ugovor s Barcelonom.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić je nedavno bio jako oštar prema Lewandowskom, smatra da je nekorektan i da to nije bio dobar način da se nakon svega ode iz Minhena. Međutim, u odbranu Lewe stao je njegov zemljak Andrzej Buncol. Ovaj 62-godišnjak je od 1980. do 1986. postigao šest golova na 51 meču za Poljsku, a igrao je u Njemačkoj za Homburg, Bayer Leverkusen i Fortunu Dusseldorf.

"Kad čujem ovakve gluposti o Lewyju koje priča sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić, onda još više podržavam odluku našeg kapiten. Po meni bi se Bavarci trebali nisko pokloniti Lewandowskom i zahvaliti mu se jer ponajviše zahvaljujući njegovim golovima osvojili su prvenstvo Njemačke i Ligu prvaka. U znak zahvalnosti trebali su ga odmah pustiti u Barcelonu, a ne se duriti i opstruirati transfer. To je bilo neelegantno od strane Bayerna", rekao je Buncol.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Odnedavno Bundesligu Poljaci ne biraju tako često kao prije. Buncol se u intervjuu također dotaknuo ove teme.

"Ne mislim da su naši igrači preslabi. Možda su preskupi ili možda biraju smjerove gdje lopta nije toliko bazirana na fizičkoj pripremi kao npr. Italija? Sada od napadača imamo samo Krzysztofa Piąteka , koji se vratio u Herthu. Jako će teško izboriti konkurenciju za mjesto u ekipi", kazao je Buncol.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Hahaha čuj oni se njemu trebalo pokloniti! Trebo je se on njima pokloniti i nebi bilo nikakvih problema. Bayern je svakog svog igrača ispratio na adekvatan način. Da li to bio Effenberg, Matthaeus, Ribery, Robben, Klose, Elber i da nenabrajam sad sve. Svi su dobili oproštajne utakmice, baš je po tom Bayern poznat. Ali ima Lewa Zahawia koji hoće 20 miliončića, e nećeš ih od Bayerna sigurno dobiti. Čuj osvojio Bayern sa njim sve, pa valjda je i on sa Bayernom osvojio apsolutno sve i postao najbolji igrač svijeta dva puta zaredom.
1 2
Klicko
Buncol...kakav je ovo igrač bio.Taman sam počeo fudbal da pratim kad je on bio u naponu snage
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti