Foto - EPA

Za 19 miliona funti

Dogovoren transfer Roberta Firmina

Midhat Šljivak

Brazilski napadač Roberto Firmino (30) nalazi se pred odlaskom iz Liverpoola i karijeru vjerovatno nastavlja u redovima torinskog Juventusa.

Kako navodi italijanski list Corriere dello Sport, Bianconeri su za 30-godišnjeg napadača poslali ponudu vrijednu 19 miliona funti i veoma su blizu realizacije transfera.

Liverpool je spreman da pusti Firmina. Očekuje se da će uskoro sve biti zvanično i iskusni Brazilac će po svemu sudeći obući dres torinske Stare dame.

Velikan iz Torina ovog ljeta je u slobodnim transferima doveo Paula Pogbu i Angela Di Mariju, a defanzivac je pojačana Brazilcem Gleisonom Bremerom koji je stigao iz redova gradskog rivala.

Brazilski fudbaler je u prethodnih sedam godina s Redsima osvojio apsolutno sve što je mogao. Odigrao je ukupno 327 utakmica i postigao je 98 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roberto Firmino je prije Liverpoola nosio dres njemačkog Hoffenheima, a u rodnom Brazilu je nosio dres Figueirensea.

Za nacionalni tim Brazilac Firmino je odigrao 55 utakmica i postigao je 17 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.