Kupili zemljište na Mallorci

Porodica Schumacher potrošila gotovo tri miliona eura za novi početak

Edmir Škorić

Prema pisanju njemačkih medija, porodica legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera investirala je u zemljište na Mallorci.

Gotovo tri miliona eura platili su Schumacherovi za zemljište na Mallorci. Na tom prostoru izgradit će ranč konja, sličan onom koji su imali u Švicarskoj i Teksasu.

Zemljište se nalazi na površini preko 54.000 četvornih metara, a smješteno je u blizinio grada Post Andratx.

Na parceli se trenutno nalaze neki dotrajali objekti koji će se morati srušiti. Kako prenosi bunte.de, na parceli bi se trebao izgraditi ranč konja, a "zimska porodična kuća" je zamišljena i kao novi početak za slavnu porodicu.

Podsjetimo, prošlo je osam godina od kobne nesreće Michaela Schumachera. Sedmerostruki svjetski prvak pao je tokom skijanja u Francuskoj, udario glavom u stijenu i od tada je u kombi. Do danas nema zvaničnih medicinskih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Nagađanja ostaju i s njima treba biti oprezan jer objavljivanje neslužbenih informacija može rezultirati tužbom porodice Schumacher, pa se zbog toga informacije o Michaelu jako rijetko pojavljuju i niko ne zna pravo stanje legende.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.