Čuveni šef donio nove informacije o Michaelu Schumacheru: "Zajedno gledamo trke"
Foto - EPA

Jean Todt otkrio sve

Čuveni šef donio nove informacije o Michaelu Schumacheru: "Zajedno gledamo trke"

M. Šljivak

Gotovo devet godina prošlo je od nesreće u kojoj je teško stradao legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher.

Čuveni Nijemac udario je glavom od kamen na skijanju u Francuskoj krajem 2013. godine i od tog trenutka je počela borba za njegov život. Schumacher je dugo bio u induciranoj komi, ali nakon izlaska iz bolnice malo se toga zna o njegovom zdravlju.

Porodica njegovo stanje drži u tajnosti. Mnogi tvrde kako je Schumi u vegetativnom stanju, a jedan od rijetkih koji ima dozvolu da ga posjećuje je njegov nekadašnji šef i veliki prijatelj Jean Todt.

Nekadašnji šef Ferrarija donio je nove informacije o stanju sedmostrukog svjetskog prvaka i informacije su jako lijepe. Tvrdi da s Michaelom zajedno gleda trke Formule 1.

"Meni Michael ne nedostaje, ja ga stalno viđam", rekao je Todt za njemački RTL i dodao je:

Oglasi

"Da, istina je da gledamo zajedno trke. Ipak, nedostaju mi stvari koje smo nekada radili zajedno", otkrio je Todt bez previše ugrožavanja porodice Schumacher i njihovog stava o zaštiti privatnosti.

"Deset godina slušam laži od porodice Schumacher! E, sada je kasno za sve"

Porodica ne otkriva previše o stanju F1 legende. To je zasmetalo i njegovom nekadašnjem menadžeru Willyju Weberu. On želi konačno da zna šta se dešava s njegovim prijateljem.

"Boli me sve ovo. Stotinu puta sam pokušao kontaktirati Corinnu, ali nije odgovarala. Zvao sam Jeana Todta da pitam mogu ili otići u bolnicu kod njega, a on mi je rekao da je prerano. Narednog dana mi niko nije odgovarao. Nisam očekivao takvo ponašanje i još uvijek sam ljut"; rekao je Weber za Gazzetta dello Sport i nastavlja priču:

"Potpuno su me izbacili iz svega. Stalno su mi govorili da je prerano da ga vidim. E pa sada je kasno. Prošlo je devet godina, možda bi trebalo reći sve onako kako jeste.

"Razumijem ja situaciju. Ja sam uvijek činio sve da zaštitim Michaelov privatni život, ali gotovo 10 godina slušam samo laži od porodice. Ništa ne govore o njegovom stanju. Bio mi je kao sin i boli me pričati o tome", rekao je Weber.

Top Komentari

ViniJr
Zna li Schumi da zajedno gledate utrke?
4 3
user1643277060
Kakva podvala od članka
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi