"Deset godina slušam laži od porodice Schumacher! E, sada je kasno za sve"
Foto - EPA

Willy Weber ne zna ništa o stanju prijatelja

"Deset godina slušam laži od porodice Schumacher! E, sada je kasno za sve"

M. Šljivak

Legendarni Michael Schumacher već godinama je izvan javnosti nakon teške nesreće koju je imao na skijanju 2013. godine.

Čuveni vozač Formule 1 doživio je tešku povredu glave zbog koje je bio u induciranoj komi, a navodno je Schumacher već godinama u vegetativnom stanju.

Porodica ne otkriva previše o stanju ove legende. To je zasmetalo i njegovom legendarnom menadžeru Willyju Weberu. On želi konačno da zna šta se dešava s njegovim prijateljem.

"Boli me sve ovo. Stotinu puta sam pokušao kontaktirati Corinnu, ali nije odgovarala. Zvao sam Jeana Todta da pitam mogu ili otići u bolnicu kod njega, a on mi je rekao da je prerano. Narednog dana mi niko nije odgovarao. Nisam očekivao takvo ponašanje i još uvijek sam ljut"; rekao je Weber za Gazzetta dello Sport i nastavlja priču:

"Potpuno su me izbacili iz svega. Stalno su mi govorili da je prerano da ga vidim. E pa sada je kasno. Prošlo je devet godina, možda bi trebalo reći sve onako kako jeste.

"Razumijem ja situaciju. Ja sam uvijek činio sve da zaštitim Michaelov privatni život, ali gotovo 10 godina slušam samo laži od porodice. Ništa ne govore o njegovom stanju. Bio mi je kao sin i boli me pričati o tome", rekao je Weber.

Podsjetimo, legendarni Michael Schumacher se smatra jednim od najboljih vozača Formule 1 svih vremena. Sedam puta je bio prvak svijeta i ima 91 pobjedu u karijeri.

Top Komentari

DamirS
Upravu je čovjek, ipak je on s njim proveo najveći dio karijere. Mogli su barem njemu reći kakva je situacija ako već neće nama. Mada ne vidim šta bi bilo sporno u tome da kažu barem nekoliko rečenica o njegovom stanju. On je ipak javna ličnost i uzor mnogim ljudima, koji su ga pratili a i dalje prate.
5 0
C.Banks
Pobijedi Šumi i ovu najdužu trku, šampionu!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi