Mladi golman u Londonu

Novo pojačanje Chelseaja: Njegov agent se u junu kleo u Real, ali stvari nisu išle po planu

Edmir Škorić

Kako javlja stručnjak za transfere Fabrizio Romano, golman Gabriel Slonina (18) danas bi trebao obaviti ljekarski pregled u Londonu.

Amerikanac trenutno još uvijek igra u domovini za Chicago Fire FC i tamo će završiti i tekuću sezonu, a potom bi se trebao pridružiti Plavcima početkom 2023. godine, odnosno prije početka drugog dijela sezone u Premier ligi.

Slonina se smatra ogromnim golmanskim talentom. Na Stamford Bridgeu bi trebao stasati u sjeni Edouarda Mendyja (30) i zahuktati konkurenciju.

Dolazak američkog golmana značit će i odlazak Kepe Arrizabalage (27). Španac je prije četiri godine prešao u Chelsea iz Athletica za vrtoglavih 80 miliona eura, ali imao je mnogo pogrešaka i umjesto da se pretvori u najboljeg golmana na svijetu, u potpunosti je pao u drugi plan i vremenom ispao iz forme.

Što se Slonine tiče, Chelsea će Chicagu za njega platiti 18 miliona eura. Njegov agent Jaime Garcia je početkom juna nagovještavao transfer u Real Madrid.

"Uz dužno poštovanje drugim klubovima i ostalim ponudama, ne možete reći ne Real Madridu", objavio je tada njegov agent Jaiem Garcia, ali čini se da nije došla prava ponuda iz Madrida, pa je Amerikanac završio u Chelseaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon Raheema Sterlinga (27), koji dolazi iz Manchester Cityja, i Kalidoua Koulibalyja (31), koji je došao iz Napolija, on je treće pojačanje u Chelseaju.

Momčad Thomasa Tuchela novu će sezonu započeti sljedeće subote (18.30 sati) gostovanjem kod Evertona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.