Real Madrid "uništio" Staru damu u Los Angelesu

Kraljevi slavili sa 2:0 i propustili mnoštvo šansi

Real Madrid "uništio" Staru damu u Los Angelesu

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je u prijateljskom meču pobijedio Juventus sa 2:0.

Kraljevski klub je dominirao tokom cijele utakmice u Los Angelesu i na kraju je slavio sa 2:0 iako je rezultat mogao biti znatno ubjedljiviji.

Real je od samog početka diktirao tempo i zanimljivo da su Kraljevi već u sedmoj sekundi zabili gol preko Karima Benzema, ali je isti poništen na kraju zbog ofsajda.

Međutim, nakon nekoliko propuštenih prilika u 19. minuti Real je poveo. Sudija je svirao penal za Kraljeve nakon prekršaja nad Viniciusom, a gol s bijele tačke za 1:0 postigao je Benzema.

Real Madrid je i u drugom poluvremenu bio znatno bolji protivnik, dok je Juventus izgledao potpuno bezidejno u ovoj utakmici.

Nakon nekoliko velikih prilika drugi gol smo vidjeli u 69. minuti. Kraljevi su odigrali fantastičnu akciju, a na kraju konačnih 2:0 postavio je Marco Asensio.

Treba istaći da je jedini vrijedan pomena u ekipi Juventusa bio golman Mattia Perin koji je imao nekoliko maestralnih odbrana i najzaslužniji je što Stara dama nije ubjedljivije poražena.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Ja mislio zavrsilo 12-0… smaradovi glupi I vas portal
8 2
denimen9
Kakva dominacija.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti