Ostaje u BiH

Ivica Barbarić poslao mladog golmana na posudbu

E. Ganibegović

Lider Premijer lige BiH, ekipa Širokog Brijega, poslala je mladog golmana na posudbu.

U pitanju je 20-godišnji Ivan Puljić koji odlazi u HNK Tomislav, a taj posao potvrdio je i novi-stari član Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

"Ivan Puljić novi je golman HNK Tomislav. Ivan je rođen 2002. godine a, nama stiže na posudbu iz Širokog Brijega. Ivan je svoj nogometni put počeo u svom rodnom gradu u Ljubuškom. U doba kada je bio kadet prelazi u Široki Brijeg gdje ostaje sve do sada kada prelazi u naš klub", napisali su iz Tomislava na Facebooku.

Definitivno će Puljić u drugom rangu bh. fudbala imati mnogo šanse da napreduje i možda ga već iduće sezone vidimo između stativa u elitnom rangu.

Njegova posudba dogovorena je do kraja sezone, a debitovati bi mogao u Kaknju 13. augusta kada njegov novi tim gostuje kod Rudara u prvom kolu.

Podsjetimo, Tomislav je prošle sezone ispao iz Prve lige, no nakon što je Orašje prije nekoliko dana i zvanično istupilo iz takmičenja, klub iz Tomislavgrada se vrlo rado vratio i iduće sezone ćemo ih gledati na prvoligaškim terenima.

Za Široki Brijeg je ova posudba tek prva koju su napravilli ovog ljeta, a bilo je dosta odlazaka s Pecare.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tu su Tonći Mujan, Ivan Ikić, Marko Jurić, Petar Bosančić, Zvonimir Begić, Marko Pervan, Marko Žulj, Tomislav Čuljak, Dario Miškić i drugi.

Također, klub su napustili i Kristijan Sesar, David Martić i Mate Lasić koji su se vratili u svoje klubove nakon što im je istekla posudba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.