Igrači Širokog Brijega počašćeni nakon remija na Grbavici
Foto: T. Hebib

Lideri Premijer lige

Igrači Širokog Brijega počašćeni nakon remija na Grbavici

E. Ganibegović

Jučer su se u utakmici 3. kola Premijer lige BiH na Grbavici sastali Željezničar i Široki Brijeg.

Bila je to utakmica u kojoj su Plavi bili bolji tim na terenu, no na kraju se nisu radovali i remi im je pao kao poraz.

Sarajevski tim vodio je pogotkom Santosa, da bi hladan tuš stigao u petoj minuti sudijske nadoknade kada za 1:1 i bod gostiju gol zabija Vukoja.

Široki Brijeg je tako nakon pobjeda nad Igmanom i Slobodom stigao do sedmog boda u sezoni i trenutno se šepuri na vrhu Premijer lige.

Dan nakon utakmice na Grbavici i osvojenog boda u posljednjim sekundama utakmice, za igrače tima s Pecare stigla je nagrada u vidu slobodnog dana.

To je objavio Široki Brijeg na svojoj zvaničnoj stranici uz opis: "Vodeća momčad Premijer lige ima slobodan dan."

Vodeća momčad lige ima slobodan dan! 1️⃣👏 #samoŠiroki #nksirokibrijeg #samojednoimeširoki #mtel #plbih

Posted by NK Široki Brijeg on Monday, August 1, 2022

Iako su prvi na tabeli, jedini tim koji je do sada maksimalan je FK Sarajevo koji je ostvario dvije pobjede u dvije utakmice (Borac i Sloga) i zaostaje za Širokim samo bod uz utakmicu manje. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, izuzetak je Tuzla City koji je zbog nastupa u Evropi odgodio sve utakmice u prva tri kola Premijer lige.

U narednom kolu ekipa Širokog Brijega dočekat će Leotar i imat će tako sjajnu priliku da nastavi s dobrim rezultatima i osvoji nova tri boda na startu sezone. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DV69
Igman ih rasturio u prvom kolu, Zeljo ih ubio u svakom segmentu igre sinoc... nikakva ekipa, Vukoja je negdje vitre dao za onaj gol od sinoc. Bit će sedmi na kraju sezone
9 3
87618
Ma Siroki tako krene svake sezone , obezbijedi dovoljno bodova da se ne bori za opstanak pa a onda drugi dio sezone trguje , tamo hocu vamo necu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi